Sunday, December 14, 2008

Taiping Trip

Keluargaku telah menghadirkan diri ke Taiping untuk majlis perkahwinan saudaraku. Di sini saya sertakan sekali gambar gambar ketika mengadakan lawatan ke pekan.

Jalanraya Taiping dilihat telah diturap menggunakan bata. Tidak terdapat kesesakan jalan raya di bandar itu.

Pemandangan indah ini amat memikat hati penulis. Kelihatan Bukit Larut dari tengah tengah bandar. Bukit Larut merupakan kawasan tadahan paling lembap di Malaysia. Itu saja maklumat yang penulis ingat.

Gambar keluarga penulis sedang berjalan jalan mencari santap. Yang bertongkat itu adalah bapaku, yang bakal akan melanggar pantangnya sebentar lagi dengan menikmati semua makanan yang terhidang.

Gambar ini diambil kerana mirip seperti seseorang yang saya rindu ketika itu. Itu saja yang saya mampu perkatakan.

Ini adalah Popia kegemaran ibuku. Popia ini memang sedap. Cuba perhatikan inti popia ini. Susah untuk kita peroleh inti popia yang begitu padat seperti ini di KL.

Ini pula adalah pasembor kegemaran ayahku (sebenarnya dia suka rojak, tapi bagiku tidak ada beza pun!). Memang sedap, memang lazat. Pastikan menikmatinya sekiranya anda singgah di Taping

Gambar gambar di bawah merujuk kepada gerai gerai yang berkenaan
gambar ini pula merupakan buah mengkudu a.k.a. Noni. Hahaha.. Mungkin sebab itulah gambar ini diletak di dalam paparan kali ini

1 comment:

sharkpitt said...

apa kaitan nuni dan mengkudu?
anda pasti bukan mentadak mentadu!